Steppen is leuk

Voor jou voorlopig even geen middagje bowlen, midgetgolfen of fietsen meer? 

Stel je dan even voor dat je een sportieve step onder je voet schuift, eventjes al het moois uit je kindertijd herbeleeft en je lichaam de inspanning geeft dat het verdiend! Steppen op een kickbike is een oergezellige groepactiviteit en perfect te combineren met meer ontspannende zaken op de route; uniek en ideaal voor een familiedag, bedrijfsuitje, vrijgezellendag of teambuilding dag.

Inspannend? Steppen is lachend calorieƫn verbranden.

Steppen is inspannend, maar je bepaalt natuurlijk je eigen tempo. Om een idee te geven hoe gezond steppen is in vergelijking met andere, meer allerdaagse bezigheden, vind je hieronder een tabel met de gemiddelde calorieverbranding.

Calorie-verbranding bij iemand van 75kg

calorieverbruik steppen

Verkeersregels

Volgens de wet is de stepgebruiker voetganger! Echter, de Nederlandse Autoped Federatie adviseert het volgende:

Gedraag u in het verkeer als fietser! indien u:
een step voor volwassenen (met rem) bestuurt, d.w.z. een stads, tour, downhil, cross, recreatie of wedstrijdstep EN ook de grotere vouwsteps met remmen. Dus alles met 10 inch wielmaat en groter dient zich als fietser te gedragen (mits de wegsituatie zich daar voor leent).
Bijvoorbeeld: de Kickbike, de AW Footbike, MD-bike, XH, Sidewalker blauwwerk modellen, Dashboard, Rollerbyke, MFT, Pakka, Spurter, de Greatsteps (Gamma) of gelijksoortige merken hieraan.

In het algemeen:
Gemeentes hebben in bepaalde voetgangerszones regels opgesteld waarbij er bijvoorbeeld niet gestept mag worden in de voetgangers zone ondanks dat je voor de wet voetganger bent.
Hoog Catherijne in Utrecht is zo’n voorbeeld. Ook andere binnensteden doen moeilijk bijvoorbeeld de Oudestraat in Kampen. Deze afwijkende regels zijn er niet voor niets. In deze zones is het niet veilig om te steppen (houd u aan deze afwijkende regels om ongelukken te voorkomen). Een verantwoord stepgedrag is hierin cruciaal, dat geldt voor jongeren en ouderen! šŸ™‚